Waarom kiezen voor een personal trainer?

Een personal trainer  helpt je om je doelstellingen te behalen. Net als een dokter iemand beter maakt of een fysiotherapeut je van je klachten af helpt, zo zorgt een personal trainer ervoor dat je fitheid verbeterdt, sterker wordt, afslankt en strakker wordt en het allerbelangrijkste, dat jij weer lekker in je vel zit.

Ook is personal training een aanrader als je nog nooit eerder gesport hebt en de drempel om de sportschool in te stappen groot is. De gedachte dat een personal trainer alleen voor mensen met veel geld is, is allang achterhaald. Bij STURDY hebben we trainingen in verschillende prijsklassen. Je kunt alleen of met 1 ander persoon trainen in één van onze luxe studio’s maar je kunt ook samen met een vriend of vriendin trainen, of meedoen met een small group training.

Kennis, ervaring en opleiding

Het beroep van personal trainer is niet beschermd, zoals dat van fysiotherapeuten. Dat houdt in dat iedereen zich personal trainer mag noemen en ook personal training mag geven. Het is dus heel lastig om, op voorhand, een goede trainer van een slechte te onderscheiden. Wil je personal training volgen? Kies dan altijd een gecertificeerde trainer, want uiteindelijk heeft de personal trainer de verantwoording over wat hij of zij met jouw lijf/spieren doet. Een goede personal trainer begeleidt je op een veilige en effectieve manier naar jouw doelstelling.

Omdat het je zelf niet lukt

Vaak is een personal trainer de stok achter de deur die je nodig hebt. Een vaste afspraak om te trainen, een trainer die je helpt met schema’s om ook thuis te trainen of een schema voor je maakt om in de sportschool te trainen. De personal trainers van STURDY kunnen je helpen om deze keer wel je doelstelling te behalen.

Heb je weinig tijd, weet je niet wat je goed wat je moet doen en wil je deze keer echt resultaat? Dan is trainen met een personal trainer echt een aanrader! Niets is zo frustrerend als iets, ondanks alle sportieve pogingen die je heb ondernomen, toch niet lukt.

Grenzen opzoeken

Een goede personal trainer weet precies de juiste balans te vinden tussen wat je nu kan en waar je naartoe wil. Dit kost tijd en energie! Je zult de uitdaging aan moeten gaan om het gewenste resultaat te behalen. Trainen in je comfort zone zorgt nl. niet voor vooruitgang. Dat is ook vaak de reden waarom trainen in de sportschool op een gegeven moment gaat vervelen waardoor je afhaakt.

Door de intensiteit bij elke training aan te passen verleg je je grenzen en behaal je uiteindelijk wel het gewenste resultaat. Je lichaam raakt na verloop van tijd gewend aan de trainingsintensiteit en kan daardoor steeds een beetje meer aan. Train je echter alleen dan denk je vaak (te) snel, ik kan niet meer, ik stop. De personal trainer motiveert je dan om toch door te gaan en net die extra laatste zware set zorgt voor verandering.

Personal training is samen met je trainer de grens op zoeken en die steeds een klein beetje verleggen. Als je klaar bent met je training dan geeft dat laatste extra duwtje van de trainer toch een heel goed gevoel.

Variatie in je training en doen wat bij je past

De STURDY trainers zorgen voor veel variatie en uitdaging in je training en ze maken een training die bij jou past; een training die je leuk vindt maar vooral een die je kunt blijven volhouden. Dus wil je boksen, buiten trainen of gewoon lekker binnen, lenigheid, kracht of conditie opbouwen in onze luxe Personal Training studio’s is alles mogelijk!

Ongeacht je leeftijd, fitheid, gewicht of figuur en/of beperkingen of blessures, de trainers van STURDY kunnen altijd een passende training voor je maken.

Resultaat

We gaan voor resultaat. Er zijn namelijk veel verschillende redenen om met een personal trainer te trainen. Wat jouw doelstelling ook is, fitness, om af te vallen, voor revalidatie, sport specifiek, voor kracht óf lifestyle, onze personal trainers zijn gecommitteerd aan jouw doelstelling en het eindresultaat! Een resultaat dat we kunnen meten.

Een goede personal trainer

Een goede personal trainer is iemand die verstand van zaken heeft en een gedegen opleiding heeft gevolgd. Een trainer die weet wat hij of zij doet en dat vervolgens ook goed kan uitleggen. Dus waarom je de oefeningen doet, met welk doel en waarom ook in deze volgorde.

Belangrijke communicatie is essentieel, zowel verbaal als non-verbaal. Het uitvoeren van oefeningen begint met een goede uitleg door de trainer. Daarna is het belangrijk voor de trainer om zich in te kunnen leven in de klant en zijn vragen als, hoe zwaar is deze oefening en wat voel je precies essentieel om een goede training te kunnen geven. Hierdoor kunnen er tijdens de training juiste of andere keuzes gemaakt worden en kan je schema, meteen op dat moment, aangepast worden.

Alle STURDY trainers houden de voortgang bij en ook testen zij deze regelmatig. Zo weten zij of er progressie is en op je op de juiste koers zit. Want ook in ons vak geldt: meten is weten!

Zelf ervaren wat Personal Training voor jou kan betekenen ?

3x Personal Training voor €97,50

Wat krijg je daarvoor:

  • intake gesprek
  • bloeddruk en vet percentage meten
  • conditie/step test
  • trainingsschema voor thuis
  • 3x 50 minuten personal training
  • Download 5 gratis workouts

download 5 gratis workouts om thuis te starten!

[contact-form-7 id="166"]

Klaar om fitterte worden?

Neem contact op