Pilates

Wat is pilates nou eigenlijk?

Pilates training Sturdy Pilates

Pilates is een training waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is. Het is een effectieve training die je spiergroepen versterkt én rekt om een sterk maar ook soepel lichaam te krijgen.

Doel van Pilates

Het voornaamste doel is om een sterk en stabiel lichaamscentrum (core/kern) op te bouwen. Een sterke core geeft je met elke activiteit meer kracht en balans en vermindert het risico op blessures. Daarom is het juist zo goed om de stabiliteit van je core te trainen: het korset van spieren rondom je rug, buik en heup/bekken. Deze spieren gebruik je in het dagelijks leven bij vrijwel alles wat je doet.

Bij Pilates worden, naast de oppervlakkige spieren, dan ook voornamelijk de dieper liggende spieren rondom de wervelkolom en in je bekken getraind. Het zou dus goed kunnen dat je door de Pilatesmethode spieren ontdekt waarvan je niet eens wist dat ze bestonden!

Sturdy Pilates Training

Pilates wordt ook therapeutisch gebruikt. De training kan behulpzaam zijn bij revalidatie van bijvoorbeeld rug, nek en schouder klachten. Het helpt bij het herstel van blessures en fysieke ongemakken.

Veel fysiotherapeuten en manueel therapeuten gebruiken de pilatesmethode als aanvulling op de reguliere behandeling.

Sturdy Pilates

Bij Sturdy krijg je training van goed opgeleide trainers in kleine groepjes of privé in een luxe studio. Wij gaan samen met jou aan de slag om ervoor te zorgen dat je alle oefeningen juist uitvoert. Daar hoort persoonlijke aandacht bij!

Meer informatie? Bekijk dan onze Pilatespagina, kies voor Mat, Reformer of Personal Pilates Training en schrijf je in voor een proefles!

Move different… Feel better!